Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur en längre text


Den gula fiolen spelar i ess

Blötan hade ingen aning om,
att cyklarna hade gula däck.
Pianot slängdes inte bara för svart ,
när kocken kom till köket.
Handskarna hade ingen slips till frukost
utan följde alla de andra till kvällen
Apelsinens runda färg
jagade alla de andra
in till källarens innersta vrå
Där kunde ingen tejpa över det svarta
som föll från ögonen,
svett hade redan fallit
för allra sista gången
Men aldrig ska någon annan få se
den bajonetten som stack
när alla andra hade ätit upp sin portion.
Kom till stubben,
när du har kallat den första dagen till dej,
för då kan ingen axla din mantel
Ångan som stiger
har ingen aning om
att saxen redan har klippt
det grå tyget i tre delar
som ingen hade trott förut
Och den gula fiolen spelar i ess…




Fri vers (Modernistisk dikt) av Stigi Skog
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-07-17 12:46



Bookmark and Share


  Anita Westin
Du målar upp ett symbolscenario som vore det konkret. Spännande i skenbar klarhet. För mig tar dikten fart från "apelsinens runda färg"!
2013-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog