Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undrar hur dom känner sig?

Undrar hur dom känner sig?
Dom känner sig
nog inte något alls.

Enkelheten i att bara vara
poet.

Att stå här och nu
tå upp
och ärligt våga
att inte tycka som du.

Låta ord och tankar flöda
och kärlek lika så.

Att låta sinnet leva fritt
och låta hjärtan
fyllas av smärtan
och minnet göra sitt.

Låta fokusen och skärpan
riktas mot microfonen.

Låta tankarna som formade orden
flöda ut bland folket kring borden.

Att läsa för döva öron
är ett test på om publiken
hellre gillar fest
och retar sig på en petitess.

Jag kan se vilket av alla bord som lyssnar
när diskussionen tystnar.

Allt jag kan hoppas på är att någon
vid borden
faktiskt lyssnar.
repetitionen av de sårande orden
som jag mottagit
och nu har beslagtagit

Om sorlet och diskussioner tystnar
om
omformat till poesi
pennan pekar mot pappret
pekar ut smärtan
i min själ

med orden vill jag bara väl
även de som skadat min själ

.........................................................




Fri vers (Spoken word/Slam) av Nina Camina
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-07-18 06:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nina Camina
Nina Camina