Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spetsbandets död


I det blekblå har du hängt upp


min vita dunkudde


i fönstrets kil vilar tofflorna


från natten


de talar om kärlek utan rost


såsom jag tänker oss oss är dun begrepp
för ytan


du är det brokiga och världen
smutsen allvar

kärleken. den obeskrivliga färgen
utanför det vita dess luft


jag läser air, vingar trollslag,

det drar i hjärtat


av all spets all tillplattad simpel
romantik. Sedan ser jag politiken
över din hands spretiga längtan
efter mening

just där. I din vilja tanke

i din fåniga ilska. Älskar jag.


nog dig.









Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-18 09:15



Bookmark and Share


  Anita Westin
Mycket mycket fin! Tack! Kärlek kan bli banalt i dikten. Men inte i den här!
2013-07-18

  Stefan Albrektsson
De fem första raderna är en underbar inledning (både bildinnehåll och rytmiskt)!!! Luftigt och kompakt om vart annat. Slutet är så äkta, med ett stort sanningspatos: "i din fåniga ilska. Älskar jag. / nog dig." Lysande!
2013-07-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP