Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som bestämmer har rätt

vem som bestämmer
vad som är rätt
att veta
och vad som är fel
får man aldrig riktigt veta

att veta att
jag får dåligt samvete av att veta för lite av rätt sak
och veta för mycket
om sådant som är viktigt för mig
men som får underkänt av dig som bestämmer
vad som är rätt just nu

vad som är fel och rätt
i det dilemmat
får man aldrig riktigt veta

Även om man är dement
så är man orienterad mot nutiden
på något sätt
och det borde vara hundra procent rätt

alla står vi
på vår egen lilla fläck
och sörplar i oss
av den sista omvärldsmjölken

men
vem bestämmer
vad som är fel
och vad som är rätt
är det den som tycker sist och talar högst och längst
eller är det den som vanligtvis bestämmer

kan det verkligen vara rätt

Det finns 2.2 miljarder kristna i världen
vars nutidsfrågor inte bevakas av media

pressen vill veta om bollen går in






Fri vers (Fri form) av vildvin
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-23 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin