Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets ängar

Havet vandrar
genom kvinnans ängar

stiger sakta
i spåren av hennes fötter

sår för att skörda
viskar för att höras

vaggar gräset
och fåglar av salt


Du tror inte
men havet är din strand

vågorna bär fiskar
till din grynings trappsten

stormen är havsörnsvingar
som skuggar solen

och allt är en skog
som andas öarna


Morgon
och daggen doftar tång

dag
och båten går mot djupen

kväll
och dina händer blommar

till nattens bad
i elden som förenar


Du är den levande
och vattnet är din vän

när bergen sakta faller
och sanden är din hud

och fast du inte söker
finner du musslorna

som öppnar skalen
för att sjunga







Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-07-29 14:37



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Så vackert och bildrikt, faller in trance av "fåglar av salt"; bilden faller på plats i mig!
2013-08-02

    ADI Nehlin
underbart vackert och välformulerat
2013-07-31

  Minkki VIP
"och fast du inte söker
finner du musslorna

som öppnar skalen
för att sjunga"

en fascinerande formulering och bild som avslutning på en - i min läsning - väldigt skir text, hm, alltså genomlyst, tror jag jag menar..
2013-07-30

  Elaine.S VIP
Det går att känna vinden, se dess framfart och ana salta vågstänk. Jag tyckte om sinnligheten i din dikt.
2013-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP