Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett oskrivet partitur, julisamling 2013

 

 

Ett oskrivet partitur

framför böljande skog

 

Gamla stolpar

och teleledningar

som ett notsystem

 

Sommarläsningen

handlar om sanningen

och lögnen

 

Ska jag

fiktionalisera

eller dokumentera

 

Strunt detsamma

projiceringen är där

 

 

Vindens musik

genom björkar, dansande

grenar och blad

 

Allt har ett namn

träden, blommorna, havet

Även namnlösheten

 

Befinner mig i

en soluppgångs mitt

03.15

 

Prövar klarinetten

improviserar låten

"My favorite thing"

 

 

Gugge Hedrenius, en av svensk jazzlivs profiler (1938-09). Pianist, orkesterledare och kompositör. 

 

Må han förlåta

i sin himmel alla hans 

konserter jag missat

 

Gugge Hedrenius min idol

för tid och evighet

 

 

Aningen om hennes

möte med djup sorg

 

sjukdom och död

 

skapar tankar om livet

som tillfällig möjlighet

 

 

Han tog semester

från skånesemestern 

- for till Hälsingland

 

Kommer att sitta på

bastuflotten vid Ljusnan

(och kanske spela klarinett)

 

 

Trumpeten signalerar

himlens mångfaldiga skyar

 

Månen halverar

 

Sommaraftonens skymning

sänker sig sakta i Roslagen

 

 

Vid den halmklädda 

fiskarstugan står frun 

på strandbrinken 


Lyssnar in ett oväntat 

solo på klarinett

 

 

Förr tänkte jag 

nog mera horisontalt 

än vertikalt 


Numera blir det ofta 

både kors och tvärs 




Homogami är 

att lika barn leka bäst 

Hetero tvärtom 


Kärlek finns även 

när olika leker lika

 

 

Två rosenknoppar 

öppnar sina mantlar 


Fiolen vilar 

i ett hav av ljus 

och blommor 

 

Han drömde om 

sitt klarinettsolo för 

älven och havet 

 

Över backkrönet 

en sjungande cyklist: 

- Oh, summer-time! 

 




Bunden vers av Fredrik P. VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-07-31 20:04



Bookmark and Share


  Palett
En fin samling dikter, med flödande toner !
2013-08-07

  Monika A Mirsch VIP
Skönt att lyssna till konserten du bjuder! Den parar sig med surret här intill och ger hjärtat tankar i längtan.
2013-08-01

  Nina.H
En härlig sommarläsning som
går i dur.. Underbart!
2013-07-31

    ej medlem längre
tycker också det är skönt att läsa dom, vilsamt med tankarna
2013-07-31

  Gerd Vading
Så sköna dikter att läsa!
Det ger en alladeles speciell känsla att läsa en svit av dikter.
2013-07-31

  Stefan Albrektsson
En fenomenal samling - mycket musik denna gång: det sjunger, klarinetten, noterna, det summrar, det hummar, och svirrar somrigt.
2013-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP