Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt vi sa var framtid har blivit nutid

Längtan förbyttes mot rädsla.
För vad som finns framför oss, det där vi kallar framtiden.
För när allt kommer omkring är vi ovetande om var morgondagen kommer föra med sig.
Vi blev rädda.
Rädda för allt det där vi sa var framtid då har blivit till nutid, och kanske står vi inte på den punkt av livskartan vi räknade med.
Det betyder inte att platsen är mer fel eller rätt än den uträknade men det är trots allt en plats med andra koordinater.
Det är då man ställer sig frågan, om man borde börja bygga sina drömmars slott för att ge sig ut på den tunna isen som när som helst kan kollapsa.
För att vi inte vet.
För att vi inte vet vad morgondagen har att erbjuda.
Eller ska man leva för idag utan att egentligen veta.
Utan att egentligen veta hur det där slottet fyllt av drömmar skulle sett ut.




Fri vers av lialv
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-01 20:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lialv