Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
såg detta under en skogspromenad, vet inte om haiku - formatet är bättre? :)


28 grader i skuggan, i skogen 130802



doft av solrostat barr


hästar på bete vid skogsbrynet


ivrigt drickande ur två badkar;


en skata spatserande


mellan karen


väntande på sin tur




***********



doft av rostat barr


hästar dricker ur badkar


skatan vill bada






Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 313 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-08-05 17:57



Bookmark and Share


  Sunlight
Mmm kan känna doften av de solvarma barren
hästarna i skogsbrynet...
den lekfulla skatan..
Tack för den fina bilden du målar upp med dina väl valda ord!
2013-08-06

  Lars Hedlin
Bra skrivet !
2013-08-06

  petter rost
Jag kan inte välja den ena framför den andra. Dock lutar mina preferenser åt haikuvarianten, kanske därför att jag till den kan förslå en mikroförändring som knyter an till den första varianten. Haikuns slutrad skulle jag vilja ha till:

'skatan får vänta' . . .
2013-08-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Den kunde ju
låtsats att den
var en dopping
och slängt sig i
det skulle ett
Lejon ha gjort
snabbt och fort!
2013-08-05
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran