Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan att be om lov

Tvärs över alla hav
seglar molnen oavbrutet;
utan jäkt, utan krav --
tills de sväljs av havsdjupet.

Med lugn och säker blick
hänger solen som en skiva
i sitt varma, goda skick
och ger allt den har att giva.

Mitt öga ser och tar,
men inget har jag att ge;
jag vill leva som jag var --
jag vill leva utan att be.




Fri vers (Fri form) av Hampus Byström
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-05 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hampus Byström
Hampus Byström