Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din hand

titta
på din hand

så perfekt
allt är sammanfogat

inte en led sitter fel

huden
räcker till när du är liten och
huden räcker till
när din hand är stor

varför
är det självklart
att just din hud ska passa så exakt
på just din hand

ditt hölje kunde ha varit en aning för torrt och trångt
eller överdrivet stort
som huden på en shar pei
runt om fingrarna några varv
eller för långt
så att du måste dra fram fingrarna ur alla veck
när du ska skriva

eller skört
som en gammal ballong
som trasar sönder
före 7 års ålder

men allt är utsökt

handen är så idealisk
inget ligger i konflikt

inget är för mycket
inget är för litet
ingenting är borta

din hand är övermåttan
underbar
och dina fingrar är alltid
så osedvanligt rena




Bunden vers av vildvin
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-06 21:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin