Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Runt dej faller snön även på sommaren

Jag ser dina fotspår i snön
Bredvid mina
Dina är mycket större
Du kysser mej
Jag tar bort en snöflinga från din kind
Trots kylan utomhus
Är du varm
Varmare än någon annan
Jag håller kvar min hand mot din kind
Din värme sprider sej
Från handen,
Rakt in i hjärtat på mej

En rädsla, så stark
Att den förgör oss alla
Förgör allt
Du tappade bort dej själv
Du tappade allt
Och jag försvann spårlöst
Tillsammans med dej

Varje gång jag ser dej
Känns det som att få en kniv
Rakt i hjärtat

Varje gång du ser mej
Vet du inte vad du ska göra
Du låtsats vara full
Inför mej,
Lilla oskyldiga jag,
För att du inte vågar visa vad du vill
Opåverkad
Då står du naken mitt framför mej
Alkohol,
Tror du fungerar som en rock
Som du kan krypa in och gömma dej i
Som ingen ser igenom
Men tro mej
Du är mer naken nu än aldrig

Trots att vi bara vill glömma
Ser jag bara snön
Runt om dej
Och snöflingan på din kind
Enda skillnaden är
Att nu blir jag inte längre varm
Av dej
Utan kall

Trots att det enda du gör är att gömma dej själv
Bakom ett alias,
En påhittad profil,
En enkel rock,
Ser jag igenom ditt simpla spel,
Din billiga rock
Jag ser igenom allt

Medans alla andra ser din fina rock
Så ser jag Dej
Du är så oskyldig, så rädd
Trots att midsommarstången fortfarande blommar
Ser jag dej
Helt naken och snön virvlar omkring dej





Fri vers av Oliviuus
Läst 450 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-08-07 23:54



Bookmark and Share


  Tabac VIP
Du skriver fantastiskt med en kraftfull inlevelse.
2013-09-12

  entusiasm
fastnade totalt. gud så bra skrivet!
2013-08-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Myckert vackert, ömsint diktat!
2013-08-08

  den nakna poeten
vackert skrivet och utryckt verkligheten i sin
i en figursydd rock fylld av dina ord med en
obekräftat sorglig kärlek jag känner din smärta
jag hopas hanns rock är värd detta för att se
förbi dej jätte bra skrivet tack för att du delar
med dej av ditt hjärta Med vänlig hälsning
conny
2013-08-08

  Tess74
Otroligt välskrivet, vackert, ömt och starkt! Applåder
2013-08-08

    ej medlem längre
Stark text, skarp blick
2013-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Oliviuus
Oliviuus