Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ty hon har inga vingar

En ängel långsamt uppför trappan går
Ty hon har inga vingar
Ensam och rädd emot välden hon står
Så många som henne tvingar

Han sa, en dag i sena december:
"Jag trodde att änglar kunde flyga"
Hon tittade på honom och svarade kort:
"Allt jag kan är att smyga"

En ängel med en särk fläckad av blod
Utslängd från himlen ner på vår jord
Men en gloria av de vassaste grenar
Så smutsig,
Det finns ingenting som henne renar

Ty för tung för att flyga
Och fläckad av blod
Vad gör denna skapelse här på vår jord?
Men snart hon försvinner,
Säger tack och adjö
För nu som hon brinner
Denna ljuvliga mö




Bunden vers (Rim) av Oliviuus
Läst 533 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2013-12-28 19:42



Bookmark and Share


  Peter Poeten Zetterberg
Wow! Riktigt bra skrivit och faller för texter som din.
Starka historier där det rimmar på varannan mening! Det skriver jag mest oxå. Det är svårt, det låter bra och är konst = du är duktig =)

2014-01-03

  Anders Nordlander VIP
härlig text
2014-01-03

  Maria Sundelin VIP
Bra fångat.
2014-01-03

  axveronika
Jag får en bild av en blodbesudlad Jesus figur som återvänder upp.

2014-01-03

  Carina Bendix
Stark och berörande text. Vingarna sitter inte på kroppen utan i hjärtat..
2013-12-29

  Mona Nordkvist VIP
Visst har väl du vingar. Jag tror du har glömt att du har dom bara.
2013-12-29

  Elwania
smärta och lidande
kan blir starka rötter till jordning för änglabarn när dom sett igenom spelet
att inte lägger nyckeln till sin egen lycka i någons annans ficka

2013-12-29

  Rozsi.kovacs

en sorgsen text om en ängel som
gott förlorad
2013-12-29

    ej medlem längre
änglavingar är ej fysiska,

de breder ut sig i hjärtat <3

det hjärtat är fullt av, det talar munnen <3

och
johannes evangeliet 14
'min frid ger jag er'.
2013-12-29

  Kajsa Karin VIP
Sorgesam men underbar..och en ängel är alltid en ängel!
2013-12-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorglig och berörande text. Kära ängel, du är älskansvärd. Dina vingar ska lyfta. Styrkekramar till dig!
2013-12-29

  Tess74
Starkt vemodig! Alla skapelser har rätt till våran jord
2013-12-28

    ej medlem längre
Om denna text gäller dig..tar jag den på fullt allvar och så vill jag försäkra dig om att du är värd att älskas för din egen skull kära du..stanna
Kramar
Zafiro*
2013-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Oliviuus
Oliviuus