Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mormor

Öde byar huskroppar avflagnat
ihåliga. På natten under färden
svarta streck mot stjärnans
himmel

I drömmen från igår när barnen
somnat ofrånkomliga uppvaknanden
om tid om ben som redan sprungit

Dina händer likt levande ristningar,
vilande mot bokens pärm, framtid
i ett kort ögonblick,

du var äldre jag ung än
vill inte tyda vem jag var

knivar mitt i, blomstrande hav av
nutid som en ask där någon lyft
av locket

var det jag jag som rest mig
du som valde

blev det här mitt liv


I ena hörnan av det rum där
tiden stannat dröjer blick, en
stund,


du frågar mig det gamla pappa
mamma skramlar, din blick,
det mildaste av alla, åter svarar
jag som då, känner värmen gunga
dina händer i mitt hår,

Dina händer inget annat




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-08 10:33



Bookmark and Share


  Anita Westin
En text som kan fortsätta och fortsätta.Tillbakablickande och samtidigt härvarande. En tidsaxel med utvikningar om man vill. Konsten är att få till slutraden i det här sammanhanget. "Inga frågor" kan tas bort. Då tar den tydligare slut. Om du nu skulle vilja det.
2013-08-09
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP