Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min lilla brorsdotter avled 4 månader gammal . en dikt jag skrev till hennes begravning .


Freja min ängel .


du bar mig under hjärtat älskade mor
med trygghet kärlek och omsorg
du ville se mig växa stor

far älskade far - all din kärlek jag bär mig med
in i evighetens magiska dal


jag vill ej se er brista
ni måste leva vidare för mina syskon är friska
ni måste orka andas leva och älska


bror och min syster
älskade syskon på mitt moln ska jag sitta
och kasta ner frön av lycka, det skall jag göra var eviga dag
tills vi slår oss samman med mor och far

min familj jag följer er genom varje andetag
runt er, svävar jag




Fri vers av Svartsilver
Läst 617 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-10-04 12:37



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Underbar text! Skulle kunna skänka tröst till många med detta öde.
2016-02-14

  petter rost
Vilken avskedssång du lägger i din lilla brorsdotters hand, du famnar såväl det overkligt tidiga, smärtsamma slutet som Livets vilja att fortsätta. Och du gör det inte som en variant av det slitna "ja, livet går vidare" – du gör det till en psalm för såväl troende som otroende. Ohyggligt vackert.
2015-02-25

    ej medlem längre
Berörande vackert.
2014-03-18

    Teodora
Underbart skrivet
2014-03-18

  Annie b'larsson VIP
Så oändligt sorgligt. Så vackert diktat om något så svårt.
2014-03-17

  mare VIP
Känslofyllda rader
som berör djupt
2014-03-17

  Niclas Petersson VIP
Ord som både gör ont och värme att läsa.
Starkt.
Gillar. Mycket.
2014-03-17

  thyra
Mycket vackert skrivet. Tack!
2014-02-27

    Myran55
Så fint<3
2013-12-17

    Myran55
Så vackert och lekfullt<3

2013-11-26

  aol
kände en tår sakta falla mjukt fövandlas till en pärla i skymningsgräset på en av mina somrars stigar på väg ner till båten
som en vänlig hand lotsar os alla
till en strand där himlablommor växer
och till havets milda brus alla kära som gått före väntar mej,
2013-11-04

  Lars E Jönsson
Tagen är jag. Men fint skrivet.
2013-10-07

    tramp
sorg. Det är i dom svåra stunderna som du som störst. Jag är *tagen*
2013-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver