Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hur man än vänder sig... ;) inspirerad av Alexanderteknikens allt är beroende av allt för att ge rörelsen frihet. Dock urspårad till fundra -


FRIHETENS SKRATTSPEGEL (fundra)

 

kan väl friheten tas,
stoppas i fickan, när vi går,
behärskas av oss?

har den inte sitt viste i oss,
där den osynligt,
okroppsligt
binder oss med tross?

om jag dristar ta mig frihet
bekräftar jag min bundenhet
(den jag hittills inte vidkänts
ens då egots flamma tänts)

ty
vi är frihetens, inte tvärtom,
vi, dess utskrattade egendom

är vi slavar, slavar vi
under friheten av fri vilja?
Hur kan vi från fri-
heten oss skilja?

 

2013-08-10  23:21




Fri vers (Prosapoesi) av Minkki VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-08-10 22:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP