Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stridstid

Jag blev mig själv i strid—
blev gjuten av det blod som här har spillts;
blev renad invid flodens kalla ström.

Min röst är svag och skral
som efter detta slag har slitits tu.
Min hand är tappert klamrad fast vid dig,
som binder mig till dig—som gör mig hel.

Jag försvann i stridens hetta,
men du såg mig falla, jag fann dig
och du fann mig.




Fri vers (Fri form) av Hampus Byström
Läst 211 gånger
Publicerad 2013-08-11 23:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väl skrivet!
2013-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Hampus Byström
Hampus Byström