Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

filmidé 3



I bilen du sitter, på en motorväg mot ingenstans. Din bästa vän, bilens förare är.

Sitta under det smutsiga glaset, att skåda stjärnorna. Som att smälta in i natten, att bli ett.

När du plötsligt åker ut mot slutet. Då vägen tog slut. Var ska vi nu?
Finns det något bortom havets stränder?
Något bakom de gråa fabrikerna?
Eller säger glaset stopp.


Är tiden och rummet bara en vision, eller gömmer sig okänd fakta därbakom?





En film ska presenteras. helt baserad på en dröm jag hade för två dagar sen.




Ett mörkt rum. Välkomna en röst viskar.
vi befinner oss i en kris i ett land som kan vara sverige. Det kan vara nutid.
Snabba scener över tusen områden, med en sak gemensam. Samma huvudrollsinnehavare är med i varje scen.
Det är en grådisig morgon.
En man delar ut bröd till bestämt folk.

På ett torg en man står. Skrikande :\"kriget kommer, kriget kommer\"!
Folket dras mot hamnen, där de tar sina båtar till grannlandet.

På det stora torget en man sitter och läser sin tidning, den man som är son av en hederlig lärare.

En annan ung man sätter sig brevid honom.

frågande säger han : \"ska du inte fly undan, innan kaldeérna kommer?\"
Svaret :\" vi har inget att fly ifrån, har du inte läst nostradamus? kaldeérna kommer ändå ikapp oss.\"

för att övergå i snabba överdrag.

här ska jag fortsätta skriva mitten då jag inte tänkt ut den.



slutet :

har jag dock drömt :P.

Mannen sitter med sin far på torget på enn busshållplats. Det plötsligt ringer i en telefonkiosk. Den unge mannen svarar. en kvinna som är redigt alkoholiserad säger att fars fru ligger med någon annan.
Den unge mannen berättar för sin far vad som har hänt. Pappan själv dricker vid detta tillfälle.

Den unge mannen får plötsligt en idé och låser upp två cyklar. De cyklar upp för en jättebrant kulle, in i ett stort hus.

En cleopatra lik kvinna står där.
en röd fåtölj syns.

\"välkommen till min psykiatriska bordell, psykiatriska härbärge, hit kaldeérna inte når, om bara du kan nå -rummet\"

Rummet blir plötsligt mörkt. De få personerna syns som vanligt.
Hon bildar cirklar och skjuter in ett streck i mitten, cirklarna såg ut som moln.

En fråga hon ställer.


\" Makt är vad\"?

Allt blev mörkt för att tonas upp igen. Då de står inför en enorm gul-koppar vägg med en dörr.

Bara Den äldre och den ygnre.

\"kontroll\" säger den yngre. De går igenom dörren.

Allt går om. De cyklar upp för en kulle, men denna gång är det svartvitt.
De åker upp. Cleopatra kvinnan bär röda ögon. Det enda i färg.

\"Vad är makt\"?

Denna gång åker de in i ett rum. Med en gigantisk dörr.

\"Det är att leva \" säger fadern.

Filmen slutar.

vi får aldrig veta vad som var rätt svar. men vi vet att han sa något som var sant.















Fri vers av victor apocalypticern
Läst 305 gånger
Publicerad 2006-03-06 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

victor apocalypticern