Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Över himlavalv och sådant

När natten stilla sjunker ner över staden
som ett täcke utav siden
Ligger jag vaken och iakttar skuggornas dans.

En dans i symbios med månens svävande
i himlavalvets gravitation.

Dagen har flytt
leker med sanden mellan tårna
på andra sidan jorden.

vakar över de som redan fått sin dos
utav nattens sömnfyllda famntag,
välkomnar dem till en ny dag.

Men jag iakttar mörkret
på andra sidan
med lugna andetag
mot hans nacke
följer tystnaden och
håller om hans värme

känner lycka över nattens timmar
som likt en våg
sköljer, renar, botar
Trollar bort dagens måsten och stressade situationer.

När natten stilla sjunker ner över staden
som ett täcke
utav siden

Ler jag mot månens och skuggornas dans i stilla symbios.
Tar ett djupt andetag.
Tack, tack för lite tid.




Fri vers av Mizza
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-14 12:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint skrivet!
2013-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Mizza
Mizza