Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Feministfitta

Det handlar om att inte behöva vara rädd för att gå ensam hem i mörkret. Det handlar om att en, när man säger att man är feminist, får slängt i ansiktet att ”man fått för lite kuk”. Det handlar om att många inte vet vad feminism är och står för. Det handlar om att barn uppfostras efter orimliga könsroller. Det handlar om att kvinnor ständigt sexualiseras och objektifieras. Det handlar om att få människor att förstå att sexistiska och kvinnoförnedrande skämt inte alls är roliga. Det handlar om att mindre än 20% av alla våldtäkter som sker i Sverige anmäls. Det handlar om att få frågan ”Men när ska du skaffa kille då?” för att normen är att alla vill ha ett förhållande. Det handlar om att sexet är avslutat när killen har kommit. Det handlar om löneskillnader för samma utförda arbete. Det handlar om att människor ska förstå att feminister inte är bittra manshatare. Det handlar om att man använder ordet ”fitta” och fraser som ”du beter dig som en liten flicka” som nedvärderande. Det handlar om att man frågar kvinnliga våldtäktsoffer vad de hade på sig och om de hade druckit alkohol. Det handlar om att det knappt är kvinnans val längre om hon vill raka sig eller inte. Det handlar om att en man kan gå barbröstad bland folk men inte en kvinna. Det handlar om att det är positivt för en flicka att vara en ”pojkflicka” men negativt för en pojke att vara ”flickpojke”.

Det handlar om att vilja ha ett jämställt samhälle, oavsett förutsättningar. Det handlar om att Sverige anses vara ett av världens mest jämställda land, och ändå är det så långt kvar.




Fri vers av Kreol
Läst 475 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-14 15:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kreol
Kreol