Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oförlöst

All den oförlösta längtan
som du burit på sen född du blev
brann sen alltid i ditt hjärta
när du vidare i livet klev

Förde dej på vilset spår
och in i paradoxer
Gjorde det du inte tänkt
och skaffade dej många sår

Ville ropa: Se mej som jag är!
På jakt efter det villkorslösa,
för att äntligen få vila ut
och ur outsinlig kärlek ösa

Bli förlöst från ensamhetens
tunga hjältekrona,
komma in i rätta riktningen
och aldrig mer behöva sona

Straffet för ett aldrig utfört brott:
Att du kom så fel i tiden,
som en nagel i det friska ögat,
som en fläck på klänningen av siden

Ständigt sökte du att bli förlåten
för något som du aldrig gjort
Kravlöst gav du ut till andra
och höll inne med den egna gråten




Bunden vers (Rim) av Stigi Skog
Läst 196 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-15 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog