Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandängen

Oh, att få omslutas av den fuktiga värmen
i den glittrande, doftande, våta, varma
lilla Strandängen!
All min längtan står dit

Vid randen av stupet
stannar jag upp för ett ögonblick
Fålen lägger an mulen
mot den blankfuktiga kanten
det vajande gräset
glittrande av spegelblanka pärlor

En klippskreva i Strandängen
skymtar svagt under den
tättbevuxna branten
skrevan dit ner vidgas
längre ner

Fålen känner en stor, stor törst
ty han har vandrat en lång väg
genom förtorkade land
varligt ger jag efter på tömmarna
och låter honom doppa
den mjuka mulen
allt längre ner

Vällustigt påbörjas den lusteliga ritten
sadeln svarar följsamt
i rytmens böljegång
den lilla Strandängen
ger sitt kärleksfulla bifall
till ryttarens färd
genom bergsskrevans glatta valv

Den lilla Strandängens
uppfordrande svar
på ryttaren ivriga färd
eggar honom till sporrsträck

I frustande galopp
når han så målet för färden
som fradgan yr och skummar
kring Fålens lyckligt skriande mule




Fri vers (Fri form) av Stigi Skog
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-17 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog