Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är lätt att slita ut ord på ett sätt för att trösta eller i fel sammanhang eller för att dölja verkligheten eller för att slippa konfronteras i olika situationer som är obehagliga och en rädsla för att inte vilja såra den som orden är riktade mot r


låt starka ord leva och nöt inte ut dom

för denna kväll har jag inga ord för det är
så mörkt och svart bara ljud utan konturer

det första man blir blind på är ögonen även
fast man tittar är det inte alltid att man ser

vad som finns framför en och allt runt om
i en hel värld

för även om någon eller indirekt förklarar
på ett fint eller blygsamt sätt så är det inte

alltid att man hör en då. för om personen
ej har någon tyngd av tillit och sanning så

så tappar även beröringen till denna
person känslor och sitt rätta värde

som att säga jag älskar dej efter en het
diskussion med hårda argument

då förknippar man ordet älska som
en form av försoning och slutet på

ett bråk och en mening och för varje
gång tappar det kraft då man hör ordet

både på ont och gott för i ett argument bråk
fylld av sårade känslor och tråkiga minnen

finns där ordet älskar i sammanhanget
tappar sin mening i glöden den kvävs

slocknar och den glödande kärleken är bara
en mörk aska utan liv eller värme




Fri vers av den nakna poeten
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-08-21 23:41



Bookmark and Share


  den nakna poeten
hej Angela vad trevlig att se dej tack snälla
för din kritik den värmer att du känner och
förstår vad jag går igenom just nu det är
tråkit när man blir ensam från i går så blev
jag det vin har gjort slut och blivit i hop
så många gånger på dom här sju månaderna
så det får räcka nu för vi sårar och gör varandra
ledsna och det får räcka man kan inte få allt i
världen som min kloka mor sa tack Angela
2013-08-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
Mycket bra sammanfattning av vad ord betyder i vardagen. Du träffar helt rätt och vi känner nog alla igen oss. Djupa tankar som berör. Tack!
2013-08-22
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten