Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Del 2: Den gula fiolen spelar i ess

Tomtarna svärtade ner den röda cykeln,
fast redan när morgonen grydde
lade dom tillbaka alltihop igen
som det skulle ha sett ut
om ingen av dom gröna aporna såg det ,
med ögon som tändstickor
stack bara tillbaka till huset igen,
med handskarna i bakfickan

Vi fick inte tala med handlarn,
fast han redan hade sagt att
alla här i byn har sin dag att fela
för far o och mor

I den ladugård som brann igår
hade grisarna redan färgat himlen grå
så där var det i alla fall ingen
som kunde spela harpa

Än en gång hade turken tjoat
till den gröda som föll ifjol
och aldrig skulle pianot klinga
den valsen igen om hur
ledsamt det var att aldrig...
Och den gula fiolen spelar i ess…




Fri vers (Modernistisk dikt) av Stigi Skog
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-24 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stigi Skog
Stigi Skog