Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Beskrivning av en känsla.


Vår stora moder, Förtvivlan...

Vår stora moder, Förtvivlan, har två barn:
tvillingarna Saknad och Längtan.

Saknad är klädd i svart, han går baklänges i den bruna leran.
Längtan är vitklädd, hon går framåt med utsträckta armar...
De går runt i cirklar.
Modern står i mitten, betraktar dem
"Mina barn, jag ville inte, att det skulle bli så här!"
"Nä,nä; men så blev det ändå! Va!!
skraxar asgamen i talltoppen.

Barnen börjar sjunga sakta för att inte höra honom.
Och vår moder dansar sakta,sakta
sorgedansen.
I takt,i takt.
Och bak en trädstam står gubben,, och väntar
alltid beredd

Skogen är befolkad, bakom och framför, vi kommer inte undan,
kan bara dansa, betrakta och sjunga sakta,sakta

UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 340 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-30 20:42

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram