Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Borstahusen i Landskrona vid Öresund och mitt emot Ven och Danmark.


Förr ja, men även nu...

Till sist hade jag en enda tröst
det var när jag kunde få till nå´n
glädje för Dig som syntes i ditt öga
och som hördes i din röst
då blev allt glädjegråt i mitt bröst.

Att du gladdes åt minsta lilla rolighet
glömde all tristess i din rullstolsbundenhet
och din kind blev av glädjen rosig och het!

En god kaka eller tårtbit till kaffet eller
att jag sa: -Du e´ju så grann! Då lyste
Du upp mer än solen och försökte resa
Dig upp från stolen, och jag sa sitt kvar
jag kommer och kyssen tar...

Så först nu har jag fattat att det är sant
har man haft ett gott liv som man kan tänka
tillbaka på, då roar det en sen hela tiden i livet
fastän man är ensam i klivet, för då är glädjen
från förr tillbaka igen som en evigt öppen dörr!







Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 273 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-08-31 15:47



Bookmark and Share


  Maria Sundelin VIP
En mycket fin syn på livet
Kramar
2013-09-04

  Irene Åberg
Bästa Ewa-Britt
Underbar Make så Rar
Poetiskt Skaldat
om minnen och Kärlek
som finns i ditt Hjärta
Kram*i.Åberg
2013-09-04

  Ljusletaren
Så fina ord och jag blir flera gånger rörd.
Din man måste bara njuta där han är där ovan.
Du är en fin själ min vän/ kram
2013-09-03

  Lars Hedlin
En trevlig läsning denna!
2013-09-02

  ULJO
Rogivande och vacker läsning
2013-08-31

    ADI Nehlin
så vackert och berörande skaldat
2013-08-31

  Tarantaran
" Sitt kvar.. jag kommer,
och kyssen tar.. "
härligt att få ta del i era
glädjestunder..vackert
skrivet av dig.
En delad glädje är en
stor tröst och sår ny
glädje varje gång
den tas upp, tack!
2013-08-31

  Eva Helene VIP
Ömsint, vackert och riktigt hjärtevärmande!
2013-08-31

  Palett
Så fin text om lyckliga minnen !
2013-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt