Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson


Mellan sommar och höst

Blekblå himmel solen
står lågt luften andas
svag kyla och trädens
bladverk anar ljust gula
och oranga toner

Fågelsången har tystnat
och balkonglådornas
blommor tackar för sig
de börjar bli "skrångliga"
och vissna trots öm
skötsel under hela
sommaren

Grannens äppel och
plommonträd är tyngda
av frukt - som ber om att
bli ”omhändertagna” för
att gottas av under kall
och kulen vinterdag -
likväl som skogens röda
guld för att fyllas i våra
lador -

i en stund av
tiden MELLAN sommar
och höst






Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-31 16:03



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väldigt bra!
2013-09-02

  ResenärGenomLivet VIP
Åh, så fint...känsligt beskrivet...
2013-08-31

  Palett
En fin bild av tiden mellan sommar och höst förmedlar din målande text........
naturen förbereder sig för nästa fas i livsprocessen . Och fotot, mästerligt !
2013-08-31

    ej medlem längre
Ja, nu är det mellan sommar och höst, så fint beskrivet.
2013-08-31

    ej medlem längre
"skrångliga"..gillar texten..fin
2013-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson