Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leka med elden

En påse med godis
snart är den tom
ett barn blir lurat
en vild komplott
smutsiga händer
på solbränd kropp
brutal handling
ett kränkande brott

Hon lekte med elden
tills den brann ner
nyfiken där i världen
ingen henne ser

Gubbarna på bänken
bjuder konversation
en klunk ur burken
och kanske några till
ett inlärt beteende
tar sakta sin början
beroendets trappsteg
fast man inte vill

Han lekte med elden
tills den brann ner
nyfiken där i världen
ingen honom ser

Ett bloss vid knuten
när man är åtta år
med äldre vänner
man vill inte bli feg
ett psykiskt fenomen
som kan bli värre
en pipa med gräs
blir kanske nästa steg

Han lekte med elden
tills den brann ner
nyfiken där i världen
ingen honom ser

Kladdkakan är slut
och påsen med lakrits
men några värktabletter
ger kroppen stimulans
en pizza på tvären
och några hamburgare
en grillkorv så fet
får själslivet i balans

Hon lekte med elden
tills den brann ner
nyfiken där i världen
ingen henne ser




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 495 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-08-31 21:20



Bookmark and Share


  Carina Bendix
Jättebra text! Starkt och berörande med viktigt budskap!
2013-09-01

  aol
ruggigt berörande stark tet som skakade om en,
2013-09-01

  anits VIP
Mycket starkt och berörande skrivet
en dikt som är mycket tankeväckande
2013-09-01

  Yrre VIP
Oj, verkligen en stark text som berör, bra gjort!!
2013-08-31

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket berörande exempel på tragiska saker i vår värld...
2013-08-31

    ej medlem längre
Mycket lätt att bli lurad till det som är dåligt. Bra skrivet
2013-08-31

    ej medlem längre
Annorlunda ord från din penna, men starkt berörande
2013-08-31

    ej medlem längre
Starka berörande ord.
2013-08-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO