Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kräftskivan

På spisen de kokar
i vattenlag och dill
blir röda till färgen
precis om man vill

I månskenets augusti
de fångas ganska lätt
kring sjöar och floder
på traditionsrikt sätt

Ett smakligt äventyr
där under nattligt ljus
kräftfiske med anor
i sommarvindens sus

Ett festbord står dukat
där glada vänner bor
kräftlamporna tindrar
och stämningen är stor

Det smakas av det goda
som köket bjuder på
frestelser från ugnen
en snaps och kanske två

Någon sjunger sånger
för varje klo och skål
hemkryddat brännvin
så mycket som man tål

Sen så ska det dansas
under nattlig stjärna
då har vissa somnat
slumrar mer än gärna

När festen når sin ände
har klockan slagit fem
men då har flera gäster
nog redan vandrat hem




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 2662 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-09-02 05:13



Bookmark and Share


  agneta pichler
så härlig de låter

2013-09-09

  Siggesdotter
Så trevligt du diktat om kräftskivans kalas en vacker augustikväll :-)
2013-09-09

  anits VIP
Härligt skaldat
2013-09-04

  Katinka VIP
Har aldrig varit på kräftskiva men jag vill gärna nu. Jättebra! Och vacker beskrivning av augustinatten.
2013-09-02

  Gabrielle Laurèntzen
Härligt skrivet om kul tradition.

...Nu blev jag sugen på kräftor
2013-09-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så kan det gå
till här och jag har
varit med där, och att
komma hem kl fem det
stämmer också, för när vi
på trappan dök upp då fick
vi söndagsridningen av tid-
ningsbudet med oss upp!
Gott och bra berättat!
2013-09-02

  Angel of love
Både din dikt och kräftor är ju fantastiskt.
2013-09-02

    ej medlem längre
En fin hyllning till detta goda och traditionsrika
2013-09-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO