Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En är genusneutralt, man är maskulint. Ett pronomen säger så mycket.


En förmiddag när en sitter

 

Och slöscrollar lite på twitter 
En retweetar en del som är bra
Lite koll vill en ha.
Så får en kaffet i halsen
En  blir både varm och kall sen
Hur har det blivit så här,
Att vi kvinnor har sånt besvär
Att freda oss för män
Att vi ändrar på klädseln igen
Kryper tillbaka in i buren
Kanske kommer vi aldrig ur'en
Vad är det för värld vi lever i?
Är medeltiden aldrig förbi?
 
Kanske hade Ireen inte fel
Om att männen är djur till en del
Det är ju vi kvinnor med, jag vet
Men vi har ju vår klokhet och kvinnlighet
Medan männen förutom att vara djur
Även är norm, till sin natur
Andra arter som vill attackera
Kastreras för att gå att hantera
Nosring, munkorg, koppel, bur
Ingår i de stackars djurens kultur
Så hur kan en vänta sig av en man
Att han ska bete sig som folk, som han kan
Utan annat än att skylla på
Att naturen bara pockade på
Enda lösningen tror jag
Är att bryta, byta ut normen
 i Moder Sveas lag



Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-04 11:53



Bookmark and Share


  Mike
Underbart skrivet! Du har en unik förmåga att sätta ord på saker och ting.
2013-09-06

  Tess74
Suverän!
2013-09-04

  menspoeten
Helt underbar! Fan vad bra!
2013-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP