Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fyr i ytterst Fyr i yttersta skärgården.


Stentrappan...

Stentrappan uppför
Stentrappan uppför
runt hörnet
längs stenkorridoren utan fönster
sedan den långa trånga spiraltrappan utan fönster
en plattform, en rostig järndörr,
som tungt öppnar sig utåt; redan kväll!
Där lyser fyren upp våra fyra vädersträck.

Grymt och vackert belyses vårt liv av denna fyr,
vars trappor aldrig tjäna till att gå ned igen.

Det finns en kortare och snabbare väg tillbaka.

UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-04 21:50

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram