Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längst bak i kön

Vid brännbollens spel
de bästa väljs först
klumpigast blir ratad
ingen får sabotera
man ska springa fort
och slagen var långa
de som är sämst
ska man nonchalera

För längs där bak i kön
den bespottade svansen
de gör så gott de kan
men får aldrig chansen

Den som söker jobb
bör ha en professur
och se sin karriär
som viktigast i livet
betygen ska vara höga
och inga födda barn
låg ska åldern vara
något som är givet

För längs där bak i kön
den bespottade svansen
de gör så gott de kan
men får aldrig chansen

Få dansa i parken
är något man önskar
det vackra folket
får sällan sitta still
kläderna ska passa
till färg och elegans
och danssteg med känsla
det måste man få till

För längs där bak i kön
den bespottade svansen
de gör så gott de kan
men får aldrig chansen




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 590 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-09-09 23:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
och tänk vad många det är som kan men inte kommer fram, sanna rader
2013-09-12

  ResenärGenomLivet VIP
O, så tänkvärda ord...mycket bra...
2013-09-10

  Angel of love
Så sant... Kloka ord
2013-09-10

    Mia Sedvall
Kloka ord, bra!
2013-09-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så går det till
Du fångar väl
livets vaudeville!

2013-09-10

  Marianne Räf
En medkännande text, som berör.
2013-09-09

  agneta pichler
över djävligt

men tyvärr
alltför ofta sant..
2013-09-09

    ej medlem längre
Gripande. Berörande. Och tyvärr alltför sant...sorgligt nog.
2013-09-09

  Siggesdotter
Ett faktum som tyvärr är en sorglig sanning..."människan" är verkligen inte så god som hon ofta tycks tro....bra forumlering och rim :-)
2013-09-09

  aol
igenkännande berörande skrift,
2013-09-09

    ej medlem längre
En bild ur det verkliga livet. Många har det så och du belyser det på ett berörande sätt.
2013-09-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO