Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Färdtjänst

Färdtjänst kör från syd till nord
i regn och snö eller i sol
man önskas välkommen ombord
till bilens bekväma stol

Chauffören sätter bältet på
ger kvitto för liten summa
och resan kan starta då
för både gubbe och gumma

Många ett fordon behöver
för flera har svårt att gå
käpp och kryckor som stöder
en rollator är tillåtet också

För färden man måste ringa
telefonisten säger hallå
i förväg man kan tinga
och det kan man lita på

Till affären eller ett apotek
vännerna eller en fritidsgård
till fotvård eller ett bibliotek
men ej till doktorn för vård

Färdtjänsten skjutsar hem
de hittar vart man är
vid dörren ställer de dem
alla väskor som de bär

De alla med tacksamhet fyller
vänlighet är deras etikett
allt resandet de förgyller
och är värt en blomsterbukett




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 439 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-09-11 00:17



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och fyndigt skrivet
2013-09-25

  agneta pichler
ja,, men färden till sjukhuset vårdcentralen..

ar gumman som gubben betala fullt pris på!?
2013-09-14

  Angel of love
Underbart..
Du är så bra!!
2013-09-14

  Magica VIP
Fint!
2013-09-12

  ResenärGenomLivet VIP
Så bra att det finns...fint skrivet...
2013-09-11

  aol
en fin hyllning till detta skeende,
2013-09-11

  Nina.H
JA.. det är tur att de finns..
en fin och omtänksam hyllning!
2013-09-11

  Palett
Ett fint lovord till färdtjänsten !
2013-09-11

    ej medlem längre
Fyndigt skrivet om en viktig företeelse
2013-09-11

  Marianne Räf
Bra rimmat! Kul med dubbelrim!
Faktum är att jag har färdtjänst,
själv, men den går snart ut. :)
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO