Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonbussen

tre damer åker med morgonbussen

de sitter alltid tillsammans

pratar
skrattar
ler

de är gamla,
de är lyckliga

de är förebilder

blommiga blusar
strukna kjolar
svarta skor

papiljott-lockigt hår

tre lyckliga damer
åker med morgonbussen

höstkapporna är på
vida byxor med pressveck
bruna skor

fortfarande förebilder

tiden går

två damer åker med morgonbussen
svart kappa
svart kjol
fina skor

ingen pratar
ingen skrattar
ingen ler

papiljott-lockigt hår

sorg spelar över deras ansikten

tiden går

inget prat
inget skratt
inget leende

tiden går

en dam åker med bussen
svart kappa
svart kjol
fina skor

idag är det hennes tur.




Fri vers (Fri form) av Tekla F.
Läst 145 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-12 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tekla F.
Tekla F.