Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Galleriet



Vi ville ju
Alla ville vi så gärna
och så väl
Hela tiden, detta spel för galleriet

Men vad ville vi egentligen, längst in, där innerst inne
Där i roten av allt,
Av viljans början

I galleriet visade vi dom finaste av tavlor, men bakom gömda dörrar lurade girigheten

Alla försökte vi gömma den, samtidigt som vi alla ägde den
Och fast ingen ville ha den, var det heller igen som ville sälja den
Inte ens till högst bjudande, dess bästa vän
För visst kunde det väl bli lite bättre?
Visst kunde man kanske få lite mer?

Så vi fortsatte att visa våra tavlor, i ett av världen välbesökt galleri
För det visade vad vi alla ville se och gömde det som ingen ville erkänna




Fri vers av AstridElisabet
Läst 179 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-13 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AstridElisabet
AstridElisabet