Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schemalagd kärlek





Schemalagd kärlek.
För hur skulle vi annars hinna med?
Tänk att det kunde vara det första som föll bort ur livets almanacka, och det sista som vi skrev dit.
Vi rusade på, blinda för vad som gick förlorat. Än så länge hade vi haft turen att hitta tillbaka till varandra. Men när vi väl sågs, var det då egentligen något mer än ett schemalagt möte?

Vi gick aldrig på djupet med varandra längre, utan flöt vingligt omkring på ytan. Våra samtal handlade mest om praktiska saker som fick vardagen att fungera.
Vi rusade på genom dagar och veckor.
Ost och vin varje fredagskväll, som någon sorts klister som skulle hålla oss samman. Det berusade våra sinnen för en stund och fick oss att tro att vi kanske var lyckliga trots allt.
”Puss och kram, jag älskar dig” var nog vår mest väl inrepeterade fras, och vi använde den flitigt. Inrepeterad och utsliten. Nu mera helt utan mening för oss båda. Vi kastade orden ur oss och lät innebörden av dom försvinna ner i vasken tillsammans med resterna av morgonkaffet.

Man kan ju då fråga sig varför vi egentligen höll ihop.
Varför stannade vi kvar i ett schemalagt liv helt utan känslor.
Var det för att vi kanske ändå kände någon slags trygghet hos varandra.
För så länge vi hade varandras scheman visste vi ju att livet rullade på….




Prosa av AstridElisabet
Läst 351 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-09-23 17:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Starkt närvarande och känslofylld..Mycket bra!
2014-09-28

  S.A.I. Steve Lando
mycket bra skrivet om när det blivit slentrian

mer passion och amour, från båda förståss men man kan ju tycka att en romantiskt lagd man skulle kunna initiera lite mer än vad här står, inte bara lite, utan mycket

du bör inte gå miste om värme, kärlek, passion, njutning, erotik, utan bör få den på ett eller annat vis, gärna på flera sätt:)
2014-09-26

    ej medlem längre
Du skriver bra..ur verkligheten!
2014-09-23
  > Nästa text
< Föregående

AstridElisabet
AstridElisabet