Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokstavsmelodi




alla toner från dina bokstäver
dansade runt i mitt huvud
med steg jag aldrig tidigare sett
ledde in mig i en virvlande dans
du flätade samman bokstäverna till ord
som skapade en melodi

en melodi
helt ny för mig
skapad av ord
byggda med bokstäver
tagna från ett alfabete
som från en annan värld

du förde,
tafatt följde jag dig i dansen
dina ord snurrade sig runt mina ben
fick mig att snubbla,
tappa balansen

känslan av din blick
när du såg på mig
for rakt ner i mina knän,
fick dem att vika sig

den enda stadiga punkten jag hade
var du
ändå visste jag knappt vem du var

jag som alltid hade tyckt
att det var lättare att springa från
än att springa till
tog mig nu ingenstans
om jag så hade velat springa
hade mina ben aldrig burit mig

om än något vimmelkantig och ostadig
kände jag mig trygg i dina händer

omfamnade av sammanflätade bokstäver
hade du skapat vår alldeles egna bokstavsmelodi

i den fick du mig att finna
det jag ville springa till och aldrig från




Fri vers (Fri form) av AstridElisabet
Läst 305 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-16 19:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En fin melodi du framför här med känsla!
2014-08-17
  > Nästa text
< Föregående

AstridElisabet
AstridElisabet