Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvors dans

Virveldans på ängen
i gryningens linda
dans på lätta fötter
och ivrigt ömma tår
morgondimman spelar
fiolens nakna sträng
näcken på sin sten
där vågskvalpet slår

Månen har bleknat
på himmelens kupol
osynligt är ljuset
som skymningen svalt
vindarna de skira
tar älvornas händer
stämningen bär kärlek
vackert och sakralt

Klövervisan gungar
med näckens violin
musiken ger morgonen
älvors sköna dans
mystiken den tätnar
när morgonen växer
vacker är stunden
en mogen elegans

Dansen över ängarna
så vacker och unik
en liten stund i nuet
men alldeles för kort
gryningen når verklighet
mystiken går till ro
solens varma strålar
för älvorna bort




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 543 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-09-14 01:23



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Jag tycker om den :) mycket...
2013-09-15

  agneta pichler
wow

sagans värld så underbar..
2013-09-14

    ej medlem längre
Vackra ord till en vacker bild.
2013-09-14

  ResenärGenomLivet VIP
Förtjusande vackert och stämningsfullt...
2013-09-14

  aol
så fint du kan, bra skaldat vännen,
2013-09-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vacker som
en SAGA ingen
kan som Du nu
med orden oss
intaga och behaga!
*****************

2013-09-14

  Angel of love
Stämningsfullt och vackert.
2013-09-14

    ej medlem längre
Underbar!
2013-09-14

  Palett
Så fin stämning din text målar fram !
2013-09-14

  Eva Helene VIP
Skön läsning i morgonens mjuka timme.
2013-09-14

    ej medlem längre
Fint diktat om älvadansen, med en tjusig bild.
2013-09-14

    ej medlem längre
Underbart skrivet om skogens mystiska väsen. Ett självklart bokmärke dessutom.
2013-09-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO