Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dina kvarter

Vandrar längs gatorna
runt husen av trä
kring stenlagda gränder
så fulla av minnen
här växte min barndom
och kärleken med den
nu är det nostalgin
som fyller mina sinnen

Jag minns de dagarna
så fyllda av beröring
då du levde här
numer en svunnen tid
doften från brödet
vid torgets bageri
katten din som spann
och ingav sådan frid

Blommorna jag plockade
och satte i ditt hår
en krans av sorter sju
vid midsommarens dans
regnet som strilade
och regnbågens löfte
till oss där i kvällningen
om framtidens chans

Stunden under månen
vid önskningarnas brunn
där första kyssen gavs
så mjuk och sammetslen
minnet från samkvämen
med vännerna i parken
promenaderna i gränden
kring lyktors vackra sken

Vandrar längs gatorna
med längtan i min blick
och en tråkig förnimmelse
att du inte bor kvar
kärleken fick vingar
är något jag förstår
men det finns något där
som söker ett svar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 578 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-09-14 22:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fin skrivet vacker poesi
2013-09-25

  Eva Helene VIP
Fina tillbakablickar!
2013-09-16

    ej medlem längre
Fint skrivet om svunna tider. Grattis till två bokmärkta texter.
2013-09-16

  mare VIP
Fina rader
2013-09-15

  Ninananonia VIP
Mycket vackert... i dina kvarter
2013-09-15

  Angel of love
Vackra minnen.. Jätte fin
2013-09-15

  agneta pichler
jag ryser av välbehag
när jag läser dina rader

2013-09-14

  Stefan Höglund
Underbart skrivet fin poesi ler o blir glad.
2013-09-14

  Katinka VIP
Urfin
2013-09-14

  Maj-Lis VIP
Mycke vackert om svunnen tid och kärlek
2013-09-14

  Tarantaran
Vackert diktat med mycket
liv och kärlek i. Fina minnen!
2013-09-14

  ResenärGenomLivet VIP
Lite vemod i dina underbara minnen...
2013-09-14

    ej medlem längre
Vilken underbar nostalgitripp du bjuder på. Härlig kärlekshistoria.
2013-09-14

    ej medlem längre
En vacker nostalgi bor i dina fina ord.
2013-09-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO