Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens sorti

Sommaren är förlorad
snart tar den semester
när solen går till dvala
någonstans där i väster

Kölden kommer krypande
och driver trädens blad
de fladdrar så rofyllt
bort genom ensam stad

Löven ändrar färg
i samband med sitt fall
orange kring sin skönhet
en musikalisk trall

Årstiden har lekt färdigt
och kliver av sin scen
snart gnistrar frosten
under vintermånens sken

Sommaren har somnat
till välbehövlig vila
höstens kalla regn
från himlen ses strila

Blommorna på marken
de vissnar efter hand
rofyllt de lägger sig
likt vågorna mot strand

Luften fylls av kyla
himmelen blir röd
sommaren är förlorad
och avtar i sin glöd

Solens varma strålar
sin skönhet än den strör
kring årstidens sorti
den tappar sin vigör




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 622 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-09-15 21:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En fin hyllning till sommaren. Skönt att det fortfarande är sommar dock, bra datum du valt att publicera den, det ger jag dig en eloge för.
2014-07-11

  ResenärGenomLivet VIP
Vi säger inte adjö, vi säger att
vi ses snart igen...fin dikt...
2013-09-16

  Eva Helene VIP
Vacker dikt att läsa idag som känns som den första riktiga höstdagen här där jag bor.
2013-09-16

  aol
så fint skaldat vännen,
2013-09-15

    ej medlem längre
Mycket vackert skaldat.
2013-09-15

    ej medlem längre
Fin skildring av den årstid som väntar, applåd
2013-09-15

  Angel of love
Ja man får acceptera förändringen!
Väldigt fint skildrat.
2013-09-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO