Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstmorgon










Ute hoppar skatan
glatt uppå ett ben,
skränar runt i gräset
i morgontimma sen.

Gula lövens virvel,
dalar sakta ner.
Solens strålar stiger
mattans höst vi ser.

Vajar ödmjuk krona
tackar för i år?
Ja, då susar dungen,
längtar efter vår.

Faunan går till vila,
färgprakts doft till ro.
Snart så susar säven,
rävens lilla bo.

Men enbent liten skata,
hoppar där så glatt.
Letar sista daggmask,
hoppas den få fatt.








EM/2013-09-17














Prosa av Madjori
Läst 329 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-17 09:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori