Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Författarens eget foto. 'Höstlöv'


HÖSTREFLEXION

Vindilar ruskar träd.
Regn av svävande löv i luft.
Gula, glada blad i frihet!
Några sitter ännu fast i kvistar.
Björk, asp, lönnblad.
Höstens guld och purpur.
Hösten når sin klimax före dåsandet!

Hösten vissnar, livet domnar, somnar.
Tänker på kärlek. Kärlek försvinner ej!
Tänker på mitt livs gränser.
Hösten är ett avstående, slut på livsbåge.
Pånyttfödelse sker genom en ’temporär’ död.
Hösten skördar, förnyelsens proviant!
Kärleken överlever. Livets nyckel.

© Heikki Hellman 2013-09-18




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 384 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-18 07:54



Bookmark and Share


  Palett
Hösten vissnar, men träd och växter dör inte, överlever genom sitt rotsystem,
precis som kärleken överlever genom sin starka kraft.
2013-09-18

    ej medlem längre
Finast sagt på länge; Kärleken överlever!
2013-09-18

  ResenärGenomLivet VIP
Härliga, glada hösttankar...
livet fortsätter, fast på ett
annat sätt...mycket fint...
2013-09-18

  aol
sant och vackert skaldat om hösten,
2013-09-18

  Anoo Niskanen VIP
Vacker bild och vacker text!
2013-09-18

    ej medlem längre
Det blir mycket tankar så här i sommarens avtåg när hösten tar över. Till en början är hösten vacker men november är mindre trevlig. Då får man försöka se fram emot en ny vår.
2013-09-18

  Rozsi.kovacs

Så vackert du färgar hösten Heikki jätte fin
2013-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman