Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Middag: gaffelns taggar sticks! Kniven skär. ( Sartre´s "Rummet")


Akta! Varsamt!

Och de svarta sniglarna väntar utanför dörren,
blinda, krälande, döva och slemmiga.
Vill in! In till vart pris!

När de är inne, blir jag svart och slemmig, jag också.
Alltså: Akta!, tala inte hårt, var inte elak
var varsam, försiktig.
Ät långsamt, tala med hänsyn till den som sitter mitt emot,
Tag lugnt farväl, och närma dig sakta sängen.

Så skall du se, att nästa dag milt tar emot dig!

UE.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-19 23:16

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  peter markurth
intressant
2013-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram