Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ju mer jag gör, desto mindre det blir

Ju mer jag ser,
desto mindre jag förstår

Ju längre jag går,
desto kortare blir livet

Ju smartare jag blir,
desto dummare verkar jag vara

Ska världen vara så här?

Ju mer jag skrattar,
desto sorgligare blir stunden

Ju mer jag försöker glömma,
desto mer jag minns

Ju mer jag läker,
desto större blir såret

Ska världen vara som den är?

Ju mer jag städar,
desto stökigare blir rummet

Ju mer jag lyssnar,
desto sämre jag hör

Ju närmare vi kommer varandra,
desto mer ökar avståndet

Vem bestämmer hur världen ska vara?

Ju vackrare jag blir,
desto fulare känner jag mig

Ju mer jag försöker,
desto sämre går det

Ju mer jag älskar,
desto större växer hatet

Världen är på väg åt fel håll,
är det bara jag som ser?




Fri vers av Tekla F.
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-20 14:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ju mer man lever desto större blir livet.
2013-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Tekla F.
Tekla F.