Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig

Kriget,
Det hör inte till livet

Onödig börda,
Fel att skörda

Förbjuden frukt,
Som lockar av dess lukt

Det är svårt att förstå,
Hur långt vi kan gå

För rikedomar
Av fördomar

För lycka
Av hat,
För att se fiendens huvud på ett fat

Av det som är sagt
För det som är gjort

Det finns ett regelverk,
Som är som en lärk

Varken barr,
Varken löv

Svårt att veta,
Om det är okej,
Eller ej

Vi måste ha liknelser för att förstå,
Hur långt vi faktiskt kan gå

Döda ett barn
Döda en kvinna
Döda en man

En man de band,
Kapade sedan hans hand

De är få händelser på en lapp,
Synd att den inte finns som app

Det skulle behövas läsas,
Det skulle behövas berättas,
Det skulle behövas ses

Om vi skulle förstå,
Skulle det faktiskt gå

Få alla att sluta,
Utan att behöva muta

Världen går inte att ändra på,
Så jag låter den bestå

För ikväll.




Fri vers av Tekla F.
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-09-21 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tekla F.
Tekla F.