Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ HÖSTMORGONEN

Igår kväll en mild höstvind
smekte ansikten.
Vig säv gungade i vinden.
Gulskiftande björkar som damer,
resliga furor som kavaljerer
dansade i kvällens mojnande vind
en höstvals!

Solens nedgång i moln
är tecken på regnet.
Det blev annorlunda,
natten var kylig och skir,
när det grydde
det var inte ett moln på himlen.

Stensviks bostadssamhälle,
människors hem och hus,
med mycket ’spanskt intryck’,
vita betongboxar och ett par tornhus
står mot det blåa;
vid soluppgång sötgula,
nu snövita liksom nymålade,
den blåa himlen återspeglas
på havsvikens krusande yta,
den lugna vyn fulländas
av strandklippans runda gröna furor.
Lönnars roströda höstskrud
är iögonfallande, skrikig.
Bostäders ytterväggar glöder
av vinkrankors intensiva rodnad.
På tornhusets tak sitter ett par kråkor,
de har en sävlig dialog, de undrar
höstmorgonens skönhet och frid!

© Heikki Hellman 2013-09-22




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 268 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-09-22 16:46



Bookmark and Share


  Palett
Tack för en fin promenad i ditt sällskap ! En god ciceron är du !!
2013-09-22

  Minkki VIP
det goda med fullmånevakan är att man kan göra fina morgoniakttagelser :) En väldigt visuell text med den stillsamma kråksången på slutet!
2013-09-22

    ej medlem längre
Som att gå däribland
som att se och känna
allt Din höstmorgon bjuder
2013-09-22

  ResenärGenomLivet VIP
Fina iakttagelser på morgonkvisten...
2013-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman