Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden föreställde en kastruna från min spådomspåse, och eftersom ni inte kan se den berättar jag att den inte har en nazistisk innebörd.


Och ner

Solen värmer ännu idag
men jag
Jag orkar inte,
för idag
är en sån där dag

Jag glömmer så lätt att de finns
när det har gått ett tag
och jag har mått bra
Älskat livet
Tagit det för givet
varit för glad
Men hela kroppen minns
 
Ingen luft, inget syre
yrsel, obalans
som att cykla utan styre
Börja om 
från ruta ett
medicinera, 
gör om, gör rätt
Var är jag någonstans?
en fåfäng liten flamma
och blodet rinner ut
Allt som börjar, skit det samma... 
är början på ett smärtsamt slut
Satans egen diskrepans
 
Kommer ett besked
i morgon, 
kommer sorgen,
kanske lättnaden med
Det här ser illa ut
vi får börja räkna ut
från idag
din livslinje så tunn
så svag
men du fick ju vara med 
ett tag 
 
Kommer ingenting
i limbo, intigheten
ingen vet den
riktiga orsaken
Orka bara vara vaken
Orka sköta jobb och liv
Lyda alla direktiv
Gnistan av energi
flämtar så svagt 
här inuti
 
Solen värmer 
skönt, som alla
dina efterlängtade ord
men jag
är höstens kalla, 
ofruktbara jord
och idag
orkar jag
bara vara svart
och blank 
och kall, så kall
Snälla, försök,
fortsätt  skina, 
värm mig, 
håll mig hårt 
Och ge mig dina ord
i alla fall...
 
 
 
 
 
 

 




Fri vers av Solitaire VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-09-23 13:44



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande ord... mycket bra skrivet
2013-09-24

  Kim VIP
Ja i vissa lägen kan man tycka att det räcker att få lite del av andras livslåga... hur bakvänt det än kan låta. Förståelse och tröst... kan bära en bit!
2013-09-24

  Mike
Oerhört stark och berörande. En styrka att visa sig sårbar.
2013-09-23

    tramp
ujjj starkt gripande... textjaget hoppas jag som slagit till
2013-09-23

  Yrre VIP
Berörande text, Verkligen.
2013-09-23

  Tess74
Stark text som berör. Gillar denna mycket, gillar när man öppnar sin sårbarhet
2013-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP