Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morotens refräng

Herr Morot på landet
i plym så vackert grön
han stod där på näsan
och sommaren var skön

Han växte där i jorden
och blev så stor och fin
han spred i atmosfären
skön doft av karotin

Till hösten han tas upp
och hamnar i en låda
till marknaden det bär
där kan man honom skåda

Kom köp mig ropar Morot
jag lovar att bli snäll
till maten blir jag toppen
från mig hörs ej ett gnäll

Han låg där hela dagen
i lådans svala grus
när tiden gick mot kväll
då gick det upp ett sus

En kvinna köpte Morot
och gjorde en gratäng
tillsammans med Potatis
blev det en bra refräng




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 838 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2013-09-24 04:27



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
En härlig dikt om moroten!
2013-09-30

  ResenärGenomLivet VIP
En härlig och lekfull dikt...
2013-09-26

  Katinka VIP
Fin text om Herr Morot. Alltid snäll pålitlig och god.
2013-09-25

  anits VIP
Underbar poesi
2013-09-25

  Maria Sundelin VIP
Denna bär på en känsla av barnhistoria, med klar uppiggningsfaktor
2013-09-24

  Carina Bendix
Härlig dikt!
2013-09-24

  Monika A Mirsch VIP
Ett glatt och luftigt diktrecept har du kokat ihop i denna undersköna höstdag!
2013-09-24

    ej medlem längre
Blir så glad av din fina text! Tack!

2013-09-24

  Palett
Så fin och rolig text om herr Morot !
2013-09-24

  Nina.H
Den här var som en liten
saga om Moroten, härligt
berättad, gillas av både
barn som vuxen. Rolig att
läsa!!
2013-09-24

    ej medlem längre
Jättebra!!
Tack!
2013-09-24

  Yrre VIP
Haha underbart poetat du! :D
2013-09-24

  Marianne Räf
Lättläst och käck!
2013-09-24

    ej medlem längre
Fin dikt om den nyttiga moroten.
2013-09-24

    ej medlem längre
Lättsam och glad poesi, med en skön melodi skulle den kunna bli en fin barnvisa.
2013-09-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO