Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även en djupt troende har sina tvivel...


Vem är Du

Vem är du?
Jag vill se dig höra dig röra dig
kanske slå dig hårt
för att se om du stannar kvar
se vem du liknar när du skriker
Eller är du tyst?
Blir du ledsen och sårad
-även om du förlåter allt?

Och skatten som du talar om gör dig fattig
för inte bara lerkärlen är bräckliga
men själen som inte känner sig själv
som består ut i det smärtsamma oändliga
Vi som gråter
men ändå kommer tillbaka
VI LÄR OSS ALDRIG
Varför har Du gjort oss så korkade
som skulle vara Dina avbilder?

Men kärlek kanske gör en dum
Är Du också blind?
Det kunde vara en förklaring om det finns någon
Eller är förklaringar för små?

Han, den största av alla
kom innan alla kameror
Var det uträknat, ska vi ha friheten att tvivla?
Men nu finns Photoshop, så nu är allt för sent
det finns faktiska bilder av folk som går på vattnet
Vi tycks komma så nära Dig
att vi går rakt igenom
dras åt andra hållet…
och försvinner från en sanning
som vi ändå aldrig varit nära nog

Den mänskliga rationaliteten säger att Du är långt borta
men din skugga syns överallt
så tvivlet gör ont
När Du inte syns och inte hörs
fast ändå finns, många av oss vet det
och de andra lever lyckligt och olyckligt ovetande
andandes Din luft




Fri vers av miss julie
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-09-24 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

miss julie
miss julie