Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kan sägas på så många sätt.. bara det sägs om och om..


Den grymma modersörnen




Den grymma modersörnen
ögnar ungen
klamrad vid sin rädslas bokant
lockar den:
'Du kan, du ska
du måste släppa taget'
örnar flyger, flyger

Den grymma modersörnen
överger i en störtdykning
sin unge
ensam och inklämd
mellan flykt och fruktan
sjunker den i boets botten
sitter, sitter..

Ett sug av hunger
upp på kanten igen
skriande som alltid
på mera mat
flaxar med oprövade vingar
spanar efter
den grymma modersörnen

Ett hastigt sus,
en vuxen vinges precisa slag
och ungen tumlar över kanten
breder ut sin skräck mot döden
men märker strax att vingarna bär
den grymma modersörnen
ser med ett örnaleende,
sin unge
ta plats i örnars krets

så grym hon är
så grym




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 441 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2013-09-27 15:34



Bookmark and Share


  BitterSweet
... ibland dog man... för modersörnen, glömde att titta och le....
2013-10-31

  aol
verkligen så besegras rädslan, för ramlar man över kanten så upptäcker man att man kan flyga,
2013-10-29

  walborg
Fin text som får mig att känna mig glad att inte vara en örn
2013-10-15

  Rozsi.kovacs

En briljant text begåvad
2013-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer