Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min skapare II



"Lyss du lilla människa!
Jag ser dig ödsla bort var dag
Du lyder under flaskans lag
Ditt leverne en tom charad
Dess synder gör dig sinnessvag
Vad vill du med den tid jag gav?"


Jag vill till vaggan för att vila
Få roas i mitt barndomshus
Där skrattet ej födde förtvivlan
Där glädjen ej var konstlat rus

Och om ej vaggan så till graven
Få somna in till hav av ljus
Där jord förmultnar samvetskvalen
Där ord från förr blir tystnads sus


"En dåres tal, det var mig väntat
Din önskan får nu blott bero
Bli barn på nytt det kan ej trängta
Jag gav dig sinnet för att gro
För ung du är för himmelsglänta
Varför har du ingen tro?"


Jag bar min tro i fränders händer
Deras liv du tog och hopp med dem
Inga kärleksljus du längre tänder
Ett ensligt mörker mitt hjärtas hem

Nog har du fått min själ att brinna
I ungdomsflammor som aldrig består
Dess glöd alltid dömd att försvinna
Uti askan har jag väntat genom år

Fast för allt det skulle jag dig förlåta
Om glädjen i mitt anlag fanns
Men en sorglig figur din pensel målat
Som snart ej känner något alls







Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-09-28 04:04



Bookmark and Share


  aol
en gripande starkt berörande skrift,
2014-01-23

  Nina.H
Grattis till placeringen! Äntligen,
kan jag tycka.. Du skriver bra!
2013-10-02

  Anna*
Berörande och starkt! Rytmiskt och rimmande konstverk! Applåder
2013-10-02

  Linda CH VIP
Vilket underbart fint flyt i di välskrivna och gripande dikt!
2013-10-02

  Eva Langrath VIP
Starkt berörande text,
2013-10-02

  Nina.H
Oj vad fint! så vackert språk!
Vemod som berör.. BOKMÄRKER!
2013-09-30

  Linil VIP
Herregudars skymning .. den dikten satt som en en spik i min kista, bra!
2013-09-29

  Katinka VIP
Fantastisk rytm genom hela dikten. Bra!
2013-09-28

    ej medlem längre
Djupa tankar, så fint diktat.
2013-09-28

  Magica VIP
Mycket berörande!
2013-09-28
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP